Странице

понедељак, 23. април 2012.

Astrologija i horoskop

Astrologija i horoskop zapravo predstavljaju proučavanja kretanja nebeskih tela. Astrolozi veruju da je kretanje nebeskih tela u direktnoj vezi sa životima pojedinaca na zemlji. S'toga kako bi bili u mogućnosti da predvidimo buduća dešavanja i veze između pojedinaca na zemlji, međusobni odnosi, položaji i kretanja nebeskih tela moraju biti detaljno proučavani. Temeljno proučavanje karakteristika nebeskih tela može da prouzrokuje i da dovede do brojnih zaključaka koji su vrlo često formulisani i predstavljeni posredstvom horoskopa.

Milioni ljudi čitaju svoje horoskope kao deo svakodnevne rutine. Mnogi pojedinci veruju da horoskopi sadrže veoma važne informacije koje mogu da im u neku ruku budu smernice u svojim ličnim životima. Oni zaista predstavljaju jedinstven i veoma koristan pogled na svet i njihov obim veoma često prevazilazi lične živote pojedinaca. Mnogi horoskopi često bivaju u tesnoj vezi sa finansijama pojedinaca, preudiciraju buduće važne događaje pa čak i one vezane za njihov ljubavni ili seksualni život.

Veliki prasak - astrologija i horoskop
Ako nikada ranije niste proučavali i čitali horoskop, ako ne znate čak ni koji je vaš podznak u horoskopu i šta on sa sobom nosi još uvek vam nije kasno da počnete to da činite da bi iskoristili prednosti koje on pruža. Horoskopi često pojedincima daju jasnoću za njihove aktuelne životne situacije. Astrološka proučavanja i analize takođe se mogu koristiti kao sredstva za tumačenje i kao vodič u različitim životnim okolnostima. 

Dakle, ako vam je teško da shvatite zašto se odeđeni događaji dešavaju u vašem životu ili se ne osećate sigurno i zabrinuti ste za neke događaje koji bi se mogli desiti u budućnosti jednostavno možete da čitate vaše dnevne, mesečne ili godišnje, te uporedne ljubavne horoskope u cilju dobijanja jasnoće o vašim trenutnim živitnim okolnostima.

Još jedna stvar zbog koje je korisno čitati i proučavati horoskop je i ta da vam on uglavnom daje pozitivnu sliku budućih događaja, daje vam i neke pojedinosti i upozorenja čega bi se trebalo čuvati i šta izbegavati u određenom vremenskom periodu pa kao takav može imati veoma pozitivan uticaj na život pojedinca jer će ga obasuti pozitivnom energijom i okuražiti ga da u susret predstojećim događajima krene hladne glave, samouveren i odlučan, imajući već naznake kako i gde da usmeri energiju i na taj način mu može pomoći da se lakše izbori sa različitim životnim situacijama.

specifični položaj između planeta
I sami znamo koliko je veliki i značajan uticaj pozitivnog razmišljanja na naše živote. "Kakve su ti misli, takav ti je život", reče neko jednom davno. Ako osećate kako vam se približavaju neki veoma bitni, možda i odlučujući trenutci u vašim životima, horoskop i astrologija mogu biti ti koji će vam dati smernice, koje bi trebalo da iskoristite kako bi rešili te situacije na najbolji mogući način i kako kasnije ne bi žalili. Astrološka čitanja i proučavanja nekada će vam reći da su oprez i strpljenje najprikladniji načini da se približite predstojećoj situaciji. Neki drugi put horoskop može da vas obavesti na pozitivne okolnosti i vedar pristup situaciji i na taj način vam  dati dodatnu energiju da bi lakše izašli na kraj sa takvim okolnostima.

Kao što možete videti, astrološki pokazatelji uglavnom, i u najvećoj meri obezbeđuju veoma širok pogled na perspektivu života pojedinca. Iako postoje mišljenja da su horoskopske i astrološke analize previše uopštene, one i dalje mogu biti veoma korisne jer pružaju pojedincima nove perspektive za svoje veoma različite životne situacije.

U koliko vam predstoji neizvestan period života pa želite da dobijete detaljnije informacije o vašim trenutnim životnim okolnostima možete potražiti pomoć nekog iskusnog astrologa. Na ovaj način, ova lična analiza i proučavanja gotovo uvek mogu biti puno vrednija za pojedinca jer pružaju informacije koje nisu samo zasnovane na pojedinom astrološkom znaku. Ove analize su pretežno zasnovane u odnosu na određeno lice, što rezultira mnogo uže, više specifične i ciljane pokazatelje.

Astrologija i horoskop svakako čine veoma intersantno polje istaživanja. Mnogi pojedinci u horoskopu traže dodatne informacije da bi upotpunili svoje teorije o dešavanjima u životu onda kada osete da su svi ostali izvori informacija iscrpljeni. Neki ih koriste kada naiđu na teške životne okolnosti i izazove. Neki koriste literaturu te vrste u cilju zabave. Očigledno je da postji dosta različitih načina za korišćenje podataka koje nam horoskop pruža, samim tim brojne su i koristi kojih bi svako danas trebao biti svestan.

U sledećem delu ćemo prikazati osnovnu podelu ASTROLOGIJE i HOROSKOPA.
U sastavu natalne astrologije postoje dve različite vrste horoskopa a to su NATALNI i OPŠTI HOROSKOP.


  • NATALNI HOROSKOP koji se jako često može sresti i pod terminom životni bazira se na jako temeljnom tumačenju horoskopa izvesne osobe. Ovaj horoskop zapravo predstavlja analizu svih komponenata: sadržaja i događaja koji imaju direktog uticaja na život pojedinca. Naravno, s obzirom na navedeno logično je zaključiti da se ovaj horoskop jako razlikuje čak i kod najbližih srodnika i da je potpuno unikatan.
  • OPŠTI HOROSKOP se uglavnom koristi u cilju dobijanja jedne uopštene prognoze, tretirajući isključivo prilike na nivou Zodijaka (horoskopski znaci i njihovi tranziti). Dakle, oni će se međusobno razlikovati isključivo u odnosu na horoskopski znak bez obzira da li govorimo o izradi Solarnog (izrađuje se za period od rođendana do rođendana), Lunarnog (za period od mesec dana), Periodičnog (tačno definisani period vremena) ili Uporednog (interacija dvaju ili više osoba) horoskopa.

Sam Uporedni horoskop dalje se može podeliti na više različitih podvrsta od kojih se u najčešće izrađuju Ljubavni, Poslovni i Interpersonalni horoskopi.


ASTROLOGIJA se kao nauka u najvećem broju slučajeva deli na pet različitih naučnih disciplina a to su:


  • NATALNA ASTROLOGIJA (koristi tačno vreme rođenja određene osobe na osnovu kojeg vrši analize horoskopa)
  • MUNDANA ASTROLOGIJA (vrši horoskopsku analizu vezanu za prirodne pojave kao i različite promene na Zemlji)
  • HORARNA ASTROLOGIJA (izrađuje i analizira horoskope za događaje koji direktno utiču na određenu grupu naroda)
  • ASTROMEDICINA (temeljno analizirajući određenu osobu pronalazi i analizira  zdravstvene slabosti kojima je ona sklona)
  • EZOTERIJSKA ASTROLOGIJA (bavi se horoskopima koji su u tesnoj vezi sa reinkarnacijom, tj. karmom)



      

Нема коментара:

Постави коментар